21 Ιουν 2011

Η Εορτή των Αγίων Πάντων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πάντων στο ομώνυμο νησί απέναντι από την πόλη του Αγίου Νικολάου.


 Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν τα πλοία, όπου μετέφεραν για μια ακόμη χρονιά, δωρεάν τους προσκυνητές, το πλήθος των οποίων εφέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία.


Με ένα από τα πλοία αυτά, κατέφθασε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος ξεκίνησε τον λόγο του με μια αυστηρή και ιδιαίτερα καυστική κριτική προς τους πολιτικούς που κυβερνούσαν και κυβερνούν τη χώρα, τονίζοντας ότι κανένας δεν κάνει την αυτοκριτική του και δεν παραδέχεται τα λάθη του, αλλά συνάμα ήταν παρηγορητικός προς τον απλό λαό που υφίσταται τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που δοκιμάζει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Αναφερόμενος στην εορτή των Αγίων Πάντων τόνισε: «…Υπάρχουν και σήμερα Άγιοι! Έχω δει Αγίους και εδώ στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Υπάρχουν Άγιοι και σήμερα στον κόσμο – εκπλήξεις της Θείας Χάριτος. Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι βαστάζουν το όνομα του Χριστού, πολλοί που σηκώνουν τίμια το Σταυρό τους…».

Και κατέληξε: «…Υπάρχουν κρυφοί, ταπεινοί Άγιοι που δεν είναι υποκριτές, ούτε μεγαλόσχημοι Φαρισαίοι. Έχουμε τέτοιους Αγίους. Έχουμε ηρωίδες μητέρες. Έχουμε ανθρώπους που διατηρούν έντονα τα ζώπυρα της ευσέβειας».


Την Πανήγυρη των Αγίων Πάντων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτριος Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαήλ Σγουρός, η Λιμενάρχης  Αγίου Νικολάου κ. Δήμητρα Χασιώτη καθώς και αξιωματικοί του Λιμεναρχείου, οι οποίοι επέβλεπαν την τάξη μεταφοράς και επιστροφής των προσκυνητών.

Πατήσετε εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ορθόδοξος Συναξαριστής






ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα