7 Δεκ 2011

Η εορτή του "πολιούχου" Αγίου Νικολάου

Ο ιστορικός Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου, του 8ου-9ου αι., τον οποίο στόλισαν
με πολύ μεράκι το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ. Νεκτάριος,
περιστοιχισμένος από Ιερείς της πόλεως του Αγίου Νικολάου
Με την δέουσα λαμπρότητα & ιεροπρέπεια εορτάστηκε εφέτος η μνήμη του Αγίου Νικολάου, πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας.
Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης.


Ο Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους αυτή την ωραία βραδιά και τους παρακάλεσε να έρθουν να προσκυνήσουν το Ιερό Λέιψανο του Αγίου Νικολάου, το οποίο έχει κάνει πολλά θαύματα και είναι η μεγαλύτερη ευλογία της πόλης μας.

Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου
Στον Εσπερινό παρευρέθησαν ο Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου κ. Δημήτριος Κουνενάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαήλ Σγουρός, η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου Πλωτάρχης κ. Δήμητρα Χασιώτη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Στέργιος Ατσαλάκης και πλήθος πιστών.

Οι τοπικοί Άρχοντες
Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, με κατάληξη την παραλία κάτω από το ιστορικό Εκκλησάκι όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων, τα λεγόμενα "Μικρά Θεοφάνεια" όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης στην ομιλία του.






Το παρών έδωσαν, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Βουλευτές Λασιθίου, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης & κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νικόλαος Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτριος Κουνενάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Μαν. Χρονάκης, η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου κ. Δήμητρα Χασιώτη, Πολιτευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και πλήθος ευσεβούς λαού.


Η επίσημη δεξίωση του Δήμου Αγίου Νικολάου προς τους επισήμους και του Τοπικούς Φορείς, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά εφέτος, στην αίθουσα του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου.



Για περισσότερες φωτογραφίες από το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων πατήσετε εδώ.

Ευχαριστούμε τον ενορίτης μας κ. Ιωάννη Γεροντή για τις φωτογραφίες που μας προσέφερε από το αρχείο του.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ορθόδοξος Συναξαριστής






ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα