Φωτογραφίες

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ 
ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
16 & 17 Ιανουαρίου 2015


Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ 
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
5 & 6 Δεκεμβρίου 2014Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ
4 & 5 Δεκεμβρίου 2014 Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ
29 & 30 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ "ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ"
15 & 23 Αυγούστου 2014

   Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε εφέτος η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της ενορίας μας. Ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής έγινε στις 14 Αυγούστου όπου πραγματοποιήθηκε περιφορά του Επιταφίου η οποία κατάληξε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου όπου η Βυζαντινή Χορωδία της ενορίας μας με χοράρχη τον Πρωτ. Βασίλειος Περουλάκη έψαλλε τα Εγκώμια προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.
   Ακολούθησε στις 10 μ.μ. νυκτερινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως, και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου.
   Στα "εννιάμερα" της Παναγίας, που είναι η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και η καθιερωμένη εορτή της Παναγίας της "Πορταΐτισσας", τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου όπου δεσπόζει σε περίοπτη θέση αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της "Πορταϊτίσσης".
Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
16 & 17 Ιανουαρίου 2014Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε εφέτος η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου, όπου πανηγύρισε για πρώτη φορά ο νεόδμητος περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου της πόλεως του Αγίου Νικολάου. Των Ιερών Ακολουθιών προεξείρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ενώ πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα Αγίων που προσεκόμισε από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι, ο παν. Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Κατρίνης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου.
Την Ιερά Πανήγυρη τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτριος Κουνενάκης.
Ευχαριστούμε τον συνεργάτη μας κ. Ιωάννη Γεροντή για τις φωτογραφίες που μας διέθεσε από το αρχείο του.

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ 
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
 ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα