25 Αυγ 2011

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην Νεάπολη Κρήτης στις 15 Αυγούστου

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της "Μεγάλης Παναγίας"
Θερμή και λαμπρή υποδοχή επεφύλαξε ο πιστός λαός του Μεραμβέλλου στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, ο οποίος επισκέφθηκε ανήμερα της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τη Νεάπολη και προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, πλαισιωμένος από τους Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, καθώς και από τον Επίσκοπο Ολύμπου κ.κ. Άνθιμο.




Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος κατά την ώρα της Θ. Λειτουργίας
Παρέστησαν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Κουνενός, ο Διοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης Πανίκος Καρατσής, η Γενική Διευθύντρια Θρησκευτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο
Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λασιθίου κ. Καστρινάκης

Οι επίσημοι των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο Πατριάρχης που δεν έκρυψε τη χαρά και συγκίνησή του, επιβεβαίωσε τους ακατάλυτους δεσμούς φιλίας που τον συνδέουν με τον Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο από τα νεανικά τους χρόνια, μην παραλείποντας να αναφερθεί στις δυσκολίες που περνά η χώρα και ο λαός μας την περίοδο αυτή.


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β'
Αμέσως μετά παρασημοφόρησε τον Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ. Νεκτάριο με το χρυσούν παράσημο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου. Το δώρο του κ. Νεκταρίου στον Πατριάρχη ήταν μια ασημένια επισκοπική ράβδος.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος παρασημοφορεί τον Μητροπολίτη
Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο, με τον χρυσούν παράσημο του Απ. Μάρκου

Ο Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ. Νεκτάριος

Ακολούθησε λιτανεία της Ιερής Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους κεντρικούς δρόμους της Νεαπόλεως, όπου οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια έραιναν τον Πατριάρχη και την πομπή με ροδοπέταλα.







Από την λιτάνευση της Ιερής Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 
στους δρόμους της Νεαπόλεως



ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ορθόδοξος Συναξαριστής






ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα