24 Αυγ 2011

Ιερά Αγρυπνία στην Παναγία την "Πορταΐτισσα"

Ο μήνας Αύγουστος είναι αφιερωμένος κατ' εξοχήν στην Παναγία μας. Η Μητέρα του Υιού του Θεού τιμάται ιδιαίτερα από ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο.
Η εικόνα της Παναγίας της "Πορταΐτισσας"
Στις 23 Αυγούστου, η Αγία μας Εκκλησία τιμάει την Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Για το λόγο αυτό, το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου, τελέστηκε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Αγίου Αντωνίου), Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας της "Πορταΐτισσας", της οποίας ακριβές αντίγραφο της Εικόνος της κοσμεί τον Ιερό Ναό. Κατά τη διάρκεια του Όρθρου, αναγνώσθησαν σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό, οι Χαιρετισμοί στην "Πορταΐτισσα", ενώ πλήθος πιστών έμεινε έως το τέλος, μετέχοντας στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ο Πρωτ. Γεώργιος Ατσαλάκης

Ο Αρχιμ. Κωνσταντίνοςνος Χατζηδάκης

Ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Κωστάκης
Των Ιερών Ακολουθιών προεξείρχε ο Πανοσ. Αρχιμ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, συνεπικουρούμενος των Εφημερίων του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρους Γεώργιο Ατσαλάκη & Κωνσταντίνο Κωστάκη, ενώ η Χορωδία του Ναού υπό τη διεύθυνση του Εφημερίου του Ναού πρωτ. Βασιλείου Περουλάκη, με κατάνηξη απέδωσε τους ύμνους της Εορτής.

Η Χορωδία του Ναού υπό τη διεύθυνση του π. Βασιλείου
Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον συνεργάτη της Ενορίας μας κ. Ιωάννη Γεροντή που οι φωτογραφίες του κοσμούν την ιστοσελίδα μας. Για περισσότερες φωτογραφίες πατήσετε εδώ.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ορθόδοξος Συναξαριστής






ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα