2 Φεβ 2015

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών


Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου και του 3ου  Γυμνασίου καθώς και οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 4ου Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Σχολείου Αγ. Νικολάου, εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, όπου διαβάστηκε μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ. Νεκταρίου, προς της εκπαιδευτική κοινότητα, τους διδασκάλους, γονείς και κηδεμόνες.
  

  

  
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα του Ναού, όπου οι μαθητές και οι καθηγητές καθώς και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, παρακολούθησαν παρουσίαση από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ιουλία Ζορμπά, Θεολόγο-Φιλόλογο, με θέμα "Τρεις Ιεράρχες, η συμβολή τους στον Ελληνισμό και η κοινωνική τους διδασκαλία".  Η παρουσίαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια, οι μαθητές  χωρισμένοι σε ομάδες, κλήθηκαν να εκφράσουν  είτε με τη μορφή αφίσας, είτε ζωγραφικής, είτε κειμένου, είτε με όποια μορφή εκείνοι επιθυμούσαν, το νόημα της εορτής. Τα αποτελέσματα της μαθητικής έκφρασης είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά και θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό χώρο του σχολείου. 



  

Εν συνεχεία, από τον Πρωτ. Βασίλειο Περουλάκη, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  του 3ου Γυμνασίου στην οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί καθώς και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.  Η Δεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου ευχαρίστησαν θερμά την ενορία για την αμέριστη συμπαράστασή της στις προσπάθειες των μαθητών και την εγκάρδια φιλοξενία της! 

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ορθόδοξος Συναξαριστής






ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα